Activeer je zintuigen met klei.
felle kleuren, kneden en ruiken!
Rond 1950 is voor het eerst klei op de markt gekomen voor kids. Sinds dat moment is het een hit bij kinderen. persoonlijk ken ik geen kind dat niet van klei houd. Geef ze eens ongelijk, bedoel er zijn honderden mogelijkheden om te doen/ te maken met klei.
Nu heb ik Geurklei ontdekt van https://geurklei.nl/
Ik zeg je eerlijk in het begin was ik wat sceptisch en had ik tientallen vragen in mijn hoofd over dit concept.
Ruikt het echt goed naar een bepaalde geur?, Blijft de geur?, Komt de geur alleen los bij het kneden? Hoe voelt de klei?,..
Wij hebben het getest en in een woord ; WAUW!
Zodra je het dekseltje van het potje haalt, komt de geur je al tegemoet. De klei is stevig en kruimelt zo goed als niet ´ideaal tijdens het opruimen´. Zodra je klaar bent stop je de klei weer goed afgesloten in de doosjes en de volgende keer als je het dekseltje opent,
heb je weer even dat WAUW moment.
Welke zintuigen prikkel je met geurklei?
Als je het geurklei bezit. Wordt gelijk de eerst zintuig wakker gemaakt namelijk zien. De verschillende felle kleuren van het klei maakt haar gelijk enthousiast en vrolijk. Ze wordt nieuwsgierig en maakt het potje open.
Zodra de deksel van het potje is wordt de tweede zintuig geprikkeld namelijk de reuk. De heerlijke fruitige aroma´s van het klei dringen de neus binnen. ´ Het ruikt naar snoep´, ´ Ik had gelijk. Het is banaaaaan´. De opwinding, de vreugde het is een hele gebeurtenis die haar creatieve brein wakker schud en al honderden ideeën geeft om te doen en te maken.
Zonder enige twijfel houd ze het opengemaakte potje ondersteboven zodat de klei op haar tafeltje valt. Met beide handen neemt ze de klei vast en begint er in te kneden. De derde zintuig is nu ook geactiveerd namelijk voelen.
We maken een geur regenboog.
Kleuren benoemen, geur herkennen en de fijne/ grove motoriek stimuleren.
Geur regenboog!
1. Pak een potje.
2. Benoem de kleur.
3. Raad de geur.
4. Maak van elke kleur een aparte boog.
Reactie plaatsen
Reacties